Vælg en side

Historie – 70’erne det vilde årti

Af Chresten Torp

70’erne: DET VILDE ÅRTI

Mens dele af verden prædikede fred, kærlighed og harmoni i psykedeliske farver og til lyden af The Beatles, voksede rockerbanderne frem i skyggerne.

Det kom til masseslagsmål med de langhårede, da Saga Bio i København i maj 1969 havde Danmarkspremiere på Vietnamfilmen ’De grønne djævle’, som hippierne ville blokere. I 1970’erne kom mange nye MC grupper til.
Den utilpassede del af motorcykelmiljøet voksede sig større. Rockerklubber skød op overalt i landet, og i den jyske arbejderby Horsens lettede de unge gribbe for at søge oplevelser.

Gribbene fra Horsens, Spidserne fra Skanderborg, Apostlene fra Aalborg og Flakkerne fra Kolding var en håndfuld af
de mest frygtede dirty-rockere i Jylland, kæmpede mod alt og alle, og især internt om æren af være den værste og mest beskidte gruppe.

TV-Avisen, der dengang kun fandtes på monopolkanalen DR, bragte reportager om de jyske motorcykelfolk, der teede sig vildt og sloges med motorcykelkæder.
Datidens mest kulørte magasiner for mænd bragte reportager med billeder af dødfulde rockere, der urinerede på hinanden, provokerede borgerskabet, sloges med de lokale bønder til halbal, og blev sendt ud af byen af lokalpolitiet, der ikke gad mere vrøvl og ballade.

Klik på billedet nedenunder for at læse hele artiklen eller klik her.